Ancilla-Med

Forráskúti Háziorvosi Rendelő

Elérhetőségek:

cím: 6793 Forráskút, József Attila u. 38/A.

tel.: 62/287-034 

e-mail: ancillaMed@gmail.com

A forráskúti háziorvosi ellátás Dr. Vereczkey Csaba vezetésével, mint vegyes praxis működik, az Ancilla-Med Háziorvosi Kft. forráskúti telephelyeként. A korszerű háziorvosi praxis, mint szolgáltató egység csak csapatmunka kereteiben képzelhető el. A praxisban dolgozók csapata a szakmai, a jogszabályi és a napi ellátási igényeknek megfelelően igyekszik megfelelni az elvárásoknak, az idővel változó és növekvő orvos-szakmai, ellátásrendi, minőségbiztosítási, adatvédelmi és a felmerülő időről –időre újragondolandó szolgáltatási jellegű elvárásoknak. Alapelv a stabilitás, a megbízható, állandó minőségű és elérhetőségében is folyamatos ellátás. A legfontosabb szempont természetesen a betegellátás szakmai színvonalának biztosítása, az elvárható módon ötvözve a kedves betegek és kliensek igényeivel. Sok éve törekszünk az egyénre szabott, rizikóalapú szűrés – gondozási tevékenységeknek a betegek körében történő széleskörű elfogadtatására. Nyíltan küzdünk a „ majd akkor megyek orvoshoz, ha a mentő visz el” önpusztító és önsorsrontó szemlélet ellen.

Ebben, a talán legfontosabb tevékenységünkben kaptunk 2018-ban reménykeltő segítséget azzal a lehetőséggel, hogy csoportpraxisként az üllési és bordányi praxisokkal közösen egészségvédelmi-, nevelési és megelőzési programot szervezünk és bonyolítunk. A program keretében a leggyakoribb, legalattomosabb, az idő múlásával nagyon sok gondot, szenvedést és az életminőség visszafordíthatatlan romlását okozó állapotok, betegségek rizikófaktorainak korai szűrését, feltárását valósítjuk meg tervezett, szervezett módon, rendszerszerű hatékonysággal. Különös figyelmet fordítva a megelőzés lehetőségei között a betegek oktatására dietetikus, gyógytornász, lehetőség szerint mentálhigiénés szakemberek segítségével. Erről részletesen a program elérhetőségein adunk tájékoztatást.

A praxis mindennapi munkájában azt az elvet követjük, hogy a praxis minden dolgozója pontosan tudja, hogy mi a dolga, mindenki önállóan, a szükséges szakmai felügyelettel, de önállóan végezze napi feladatait, lehetőség szerint az adott feladatkörnek megfelelő, önálló időbeosztással, a munka ésszerű ütemezésével és szervezésével. Sok munkát, energiát fordítunk tehát arra, hogy a kedves betegek és kliensek /az aktuálisan nem panaszos, de valamilyen szolgáltatást, ellátást igénylő, a praxisban egyébként regisztrált emberek/ napi szinten tudják, hogy a feladatmegosztások alapján ki lesz az a személy, aki az adott esetben az ellátási igényét, panaszát, problémáját „orvosolni” tudja. A munka ilyen módon való szervezését egyelőre megpróbáljuk szép szóval, a felkínált lehetőségek vonzóvá tételével elérni. Jelenleg nem tervezzük a betegelőjegyzés „gépi”, esetleg internetes, személytelen bevezetését.
A legmodernebb ellátásrendi és minőségbiztosítási elveknek megfelelően és a gördülékeny, állandó színvonalú ellátás érdekében a praxisban dolgozik Dr. Kamenik Henriett háziorvos. A napi betegellátás mellett fő feladata a prevenciós, idült betegségek gondozási és rizikószűrési tevékenység megszervezése, a nővérrel közösen ezen tevékenységek tervezett, hatékony lebonyolítása, elvégzése. Jelenleg heti két napon, kedden és szerdán áll rendelkezésünkre.

Csecsemő,- gyermekgyógyász szakorvosként a praxisunk tagja Dr. Pogány Eszter, aki a tanácsadóban folyamatos szakorvosi ellátást biztosít a védőnővel együttműködve. Tevékenységére, munkájára a forráskúti önkormányzat támogatásával van lehetőség, biztosítva a forráskúti csecsemő-, gyermek szakorvosi ellátást.

Az adatrögzítés, adatkezelés, adatfeldolgozás, jelentések, igazolások, receptek, elkészítése, kiadása, a szakorvosi leletek, gyógyszerjavaslatok számítógépes feldolgozása, tehát minden, ami „papírmunka” Sárközi Klára feladata. Mindent elkövetünk, hogy ez a rendkívüli pontosságot, precizitást követelő munka minél inkább előre egyeztetett időpontban, „előjegyzés alapján” történjen. 

Szakképzett körzeti nővér Gyuris Katalin. Törekszünk arra, hogy a nővér a napi betegellátástól függetlenül is /amiben persze fontos szerepe van/, úgyszintén tervezetten, a munkaidő ésszerű beosztásával végezhesse az önállóan a gondozásban, prevencióban, valamint sebkezelésben, otthonápolásban rá háruló, önállóan végezhető tevékenységét.

Forráskút védőnője Gyurisné Kálmán Jolán. A napi munkában szorosan együttműködve, folyamatos kapcsolattartással, valódi tagja a munkaközösségünknek. A tervezett prevenciós program aktív és a célcsoportokat tekintve /kismamák, baba-mama csoport, gyermek, és fiatal korúak/  alapembere lesz.

Praxisunk 2009.06.30. óta ISO-EMI minősítésselrendelkezik.

Praxisunk az SZTE minősített oktató praxisa.

Rendelési idő:
hétfő: 08:00-12:00
kedd: 08:00-12:00, 15:00-16:00
szerda: 08:00-12:00
csütörtök: 08:00-12:00
péntek: 08:00-12:00

Prevenciós rendelés:

kedd: 14:00-15:00 és csütörtök: 14:00-15:00

/ekkor van lehetőség az egyébként aktuálisan panaszmentes, de a szűrésekkel „kiszűrt”, magas rizikójú betegek, „kliensek” fogadására, a felmerült prevenciós feladatok megbeszélésére. Kizárólag előre egyeztetett időpontban vehető igénybe!

Rendelkezésre állási idő:

munkanapokon: 07:30-16:00

 /ez a jogi formula azt jelenti, hogy a rendelési időn kívül, a napi betegforgalom ellátását követően ekkor van lehetőségünk a tervezett, főleg dokumentációs, prevenciós, praxismenedzsment feladatok elvégzésére, a kihívások teljesítésére, a „prevenciós rendelésre”, és minden egyéb, tervezhető, nem közvetlenül betegellátást jelentő, de kötelezően elvégzendő feladatok ellátására.

Természetesen szükség esetén a sürgősségi esetek ellátása ekkor is folyamatos!


vissza